SolTech ST  –  Transparente tyndfilmsbaserede solceller til glas og glasfacader, som producerer elektricitet.

SolTech ST er et revolutionerende koncept, hvor solcelle teknologi er indbygget i en glasfacade. Med dette produkt får du lysindfald fra tag eller væg og kan samtidig omdanne sollyset til elektricitet. Der fås både sorte, farvede og gennemsigtige glasoverflader, som producerer elektricitet. Et sort panel producerer op til 113 WP/kvm. Solceller tilbydes med 10 til 90% gennemsigtighed, og effekten er lineær til gennemsigtighed. En 50% transparent solcelle laver 50% strøm af de 113 Wp.

Alle glasoverflader kan absorbere nyttig solenergi. SolTech ST er halvtransparent tyndfilmsbaseret solcelle, der kan indbygges i sådanne overflader og kombinerer solenergi med skyggepåvirkninger i bygninger. Produktet kan bestilles med forskellig gennemsigtighed, for at erstatte almindeligt glas eller glasvæg. Det betyder f.eks., at der kan opnås masser af solafskærmning, mens bygningen producerer elektricitet. Konceptet passer til alt fra kontordomiciler, butiksvinduer og til vinterhaver. Til bygninger med isoleringskrav, kan SolTech ST også installeres som isoleringsglas. SolTech ST kan leveres som et isoleringsglas med energibehov til passivhusets niveau. Det er kunden, der bestemmer glassets sammensætning.

Solceller, vinduesglas og solbeskyttelse, skal ikke længere ses som separate dele af en ejendom. I et og samme produkt fra SolTech, får du vinduesglas med den ønskede skyggevirkning, alt imens glasset producerer elektricitet. SolTech ST monteres let i glastag eller glasfacader, ved hjælp af Sapas eller Wiconas profiler. Dette gør det nemmere at realisere bygherrers eller arkitekters visioner. Produktet kan installeres i kendte profilsystemer, og kan bygges af autoriserede håndværkere, der er vant til at arbejde med glas og glasfacader.